Tänään tosissaan aamulla heräiltiin jo ennen kahdeksaa, täällä isäni luona kun pikkusiskon syntymäpäivien takia tulin tänne yöksi, ja käytiin valmistautumaan henkisesti koirakouluun. Meikäläinen oli aikamoisessa paniikissa, mitä tuleman pitää. Suurempia ihmettelemättä kymmenen maissa iskin ooppelin tulille ja koiran kyytiin ja kaarsin naapurin pihaan, josta sitten tätini ja hänen 8 kuukautta vanhan leonbergpoikansa Manun kanssa suunnattiin nokka kohti 'kaupunkia'. Matka meni ongelmitta kuten yleensä. Paikanpäällä meikäläisen paineet katosivat kun katsoi sitä koirien skaalaa; oli pentua, vanhusta, isoa ja pientä, niin paljon kaikenlaista koiraa ja omistajaa ettei erotuttu joukosta kyllä mitenkään, paitsi ohjaajan kehuman maastohaalarin merkeissä. Tosiaan ulkona oli pakkasta hieman yli 10 astetta joten pojalla oli sitten komea maastokuvioinen haalari päällä ja töppöset jalassa, jotka sitten otin pois kun eivät kintuissa pysyneet vaan poika potki ne sitten heti pois.

Itse koirakoulussa oli mukavaa. Ensimmäistä kertaa kun oltiin niin harjoiteltiin lähinnä kontaktia, perusasentoa sekä seuraamista sekä luoksetuloa. Putte ei olisi millään malttanut edes namujen avustuksella keskittyä, vaan rähjääminen muille oli paljon mieluisampaa. Tunnin kuluessa räuhääminen väheni ja kuunteleminen kasvoi, eli ihan tyytyväinen olin :) Ärsyttää kun pitää rähjätä hihnassa, vapaana ei niinkään, kyllä se siitä kitkeytyy kun näkee useammin noita koira kavereita.. Kyllä ehdottomasti mennään koirakouluun useamminkin, mikäli vain mahdollista! Ja kaverin, joka minua sinne hoputti tuossa loppusyksystä/alkutalvesta voisin hänen ranskiksensa kanssa ottaa mukaan, kunhan koira on parantunut tämänhetkisestä vammastaan :/

Niin niin.. Nyt sitten jatketaan blogeilua täällä vuodatuksessa, toivottavasti aktiivisesti, sillä viime kokeilu töppäsi kahteen kirjoitukseen, kun ei paljoa ollut aikaa eikä innostusta kirjoitella, eikä kyllä pahemmin aiheitakaan :) Mutta jos nyt vaikka saataisiin enempi aikaan Puten kanssa. Huomenna onkin kiireinen päivä, joten nukkumatti kutsuu.